Mieszanka uzupełniająca LAVIPAN® stosowana w paszy dla trzody chlewnej znacznie poprawia zdrowotność układu pokarmowego i wyniki produkcyjne zwierząt.

 

LAVIPAN® to wyjątkowa kompozycja bakterii kwasu mlekowego, drożdży i substancji ziołowych, która ma istotny wpływ na florę bakteryjną przewodu pokarmowego:

 

  • wspomaga rozwój bakterii kwasu mlekowego
  • wytwarza substancje, które znacznie ograniczają wzrost szkodliwych bakterii E. Coli, Salmonella oraz Clostridium
  • wytwarza β-glukany i stymuluje wytwarzanie enzymów trawiennych zwierząt takich jak maltaza, sacharaza, β- galaktozydaza itd.
  • stymuluje produkcję immunoglobulin
  • wiąże mykotoksyny zawarte w paszy

Co nam daje probiotyk LAVIPAN®

 

  • Odpowiednią mikroflorę
  • Szybszy powrót do zdrowia po zastosowaniu antybiotyków
  • Zmniejszenie ilości biegunek
  • Znaczną poprawę przyrostów
  • Lepsze wykorzystanie paszy
Dawkowanie

LAVIPAN L050: 5 kg/t paszy pełnoporcjowej​

LAVIPAN L500: 500 g/t paszy pełnoporcjowej